Laden Evenementen

november 2019

Boekenclub: The Future of Freedom door Fareed Zakaria

5 november 2019 om 20:30 - 22:00
Café de Keyzer (Kaiserstraat 2-4, Leiden)

Het volgende boek dat zal worden besproken door de boekenclub is "The Future of Freedom", geschreven door de Amerikaanse politicoloog Fareed Zakaria. In dit boek staat de staatsinrichting democratie centraal, om precies te zijn de liberale democratie. Zakaria betoogt dat om maximale vrijheid mogelijk te maken niet alleen inspraak van het volk (democratie) belangrijk is, maar ook rechten en wetten om het individu te beschermen (liberale waarden en instituties). Het boek is toegankelijk geschreven en, hoewel uitgebracht in 2003, nog…

Meer weten »

Links lullen

13 november 2019 om 19:00 - 21:30
Delft

Op 13 november vindt weer een nieuwe editie van "Links lullen" plaats, een debatavond over uiteenlopende onderwerpen met andere politieke jongerenorganisatie's.

Meer weten »

december 2019

Nieuwe ledenborrel

12 december 2019 om 20:30 - 22:00
Partijkantoor Den Haag, Stationsweg 10b
Den Haag, Nederland
+ Google Maps

Op 12 december vindt een speciale borrel voor nieuwe leden plaats om kennis te maken met de vereniging. Dus: ben jij net lid geworden en ben je benieuwd wat de Jonge Socialisten allemaal doen? Of ben je al langer lid en wil je graag de nieuwe leden leren kennen? Zorg dan dat je erbij bent de twaalfde! Wij zorgen voor gin-tonic, wijn en andere drankjes (uiteraard ook non-alcoholisch), evenals versnaperingen. Op deze dag vinden ook de Britse parlementsverkiezingen plaats, waar…

Meer weten »

Algemene ledenvergadering

18 december 2019 om 19:30 - 21:00
Wijnhavencomplex Universiteit, Turfstraat 99
Den Haag, Nederland
+ Google Maps

De algemene ledenvergadering zal definitief op 18 december plaatsvinden. Tijdens deze vergadering zal het bestuur verantwoording afleggen over het gevoerde beleid en zullen de financiën worden besproken.

Meer weten »

Kerstdiner met JS Rijnmond

20 december 2019

De afdeling Rijnmond heeft ons uitgenodigd voor een gezamenlijk kerstdiner in Rotterdam. Een mooie gelegenheid om onze kameraden in de Maasstad beter te leren kennen, dus zet het alvast in je agenda! Als bestuur zullen wij uiteraard ook vertegenwoordigd zijn. Wil je mee-eten? Geef dit dan uiterlijk 13 december aan ons door. Precieze kosten worden nog bekend gemaakt maar zullen meevallen.

Meer weten »

januari 2020

Boekbespreking “Hoe gaan we dit uitleggen”

9 januari om 20:30 - 22:00
Café de Keyzer (Kaiserstraat 2-4, Leiden)

Het volgende boek dat zal worden besproken door de boekenclub is "Hoe gaan we dit uitleggen" door Jelmer Mommers. In dit boek worden klimaatverandering en de maatregelen die we daartegen kunnen nemen besproken. Heb je moeite een exemplaar te vinden? Stuur dan een mail naar bestuur@jsdenhaagleiden.nl, misschien kunnen wij je helpen.

Meer weten »

PJO Nieuwjaarsborrel

17 januari om 19:30 - 23:00
Stadscafé De Boterwaag, Grote Markt 8a
Den Haag, Nederland
+ Google Maps

Al genoeg van alle nieuwjaarsborrels? Maak dan toch nog ruimte in je agenda voor de nieuwjaarsborrel van de Haagse PJO's. Samen met DWARS, de JOVD, het CDJA en de Jonge Democraten drinken we een drankje op een voorspoedig 2020.

Meer weten »

februari 2020

Bubbels blazen

13 februari om 19:00 - 22:00
Partijkantoor Den Haag, Stationsweg 10b
Den Haag, Nederland
+ Google Maps

Soms stap je buiten je bubbel en soms is het tijd om ze zelf te blazen! Samen met JS Rijnmond vergroten we de sociaal-democratische bubbel en gaan we op zoek naar antwoorden op vragen die misschien eerder binnen andere bubbels gesteld worden.

Meer weten »

Boekbespreking For a left populism

27 februari om 20:30 - 22:00
Café de Keyzer (Kaiserstraat 2-4, Leiden)

Het volgende boek dat zal worden besproken is For a left populism door Chantal Mouffe. Minder dan 100 pagina's en razend interessant, is dit de toekomst voor linkse politiek?

Meer weten »

maart 2020

Discussie-avond vrouwenquota

5 maart om 19:00 - 22:00
Delft

Tijdens deze discussie-avond zullen we het nut en de wenselijkheid van vrouwenquota bespreken. Hoe bereiken we een gelijkere verdeling tussen de geslachten?

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen
Jonge Socialisten in de PvdA