Laden Evenementen

juni 2019

Algemene Ledenvergadering

26 juni om 19:00 - 23:00
Partijkantoor Den Haag, Stationsweg 10b
Den Haag, Nederland
+ Google Maps

Op 26 juni staat de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de JS Den Haag- Leiden weer op de planning. Tijdens deze vergadering zal het huidige bestuur verantwoording afleggen over het afgelopen jaar en zal er een nieuw bestuur verkozen worden! Solliciteren kan tot en met 19 juni. Hierna worden alle motivatiebrieven openbaar gemaakt. Voor meer informatie over de procedure of een sollicitatie kun je mailen naar bestuur@jsdenhaagleiden.nl.

Meer weten »

augustus 2019

Discussieavond verschuiving budget hoger onderwijs

29 augustus om 17:00 - 22:00
Partijkantoor Den Haag, Stationsweg 10b
Den Haag, Nederland

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is van plan budget over te hevelen naar de natuurwetenschappen ten koste van de sociale en geesteswetenschappen. WOinActie heeft al bekend gemaakt hier tegen te zijn. Tijdens deze avond horen we meer over de toekomstige plannen en gaan we erover in gesprek.

Meer weten »

september 2019

Boekbespreking “De Eurocrisis”

3 september om 20:30 - 22:00
Café de Keyzer (Kaiserstraat 2-4, Leiden)

In het kader van de activiteit met Jeroen Dijsselbloem op 10 september zal op 3 september het door hem geschreven boek “De Eurocrisis” worden besproken. In het boek vertelt Dijsselbloem over zijn tijd als voorzitter van de eurogroep.

Meer weten »

Opruimactie World Cleanup Day met DWARS

21 september om 13:00 - 16:30
Stationsplein (voor Leiden CS)

Twee politieke jongerenorganisaties slaan de handen ineen voor een schone Leidse singel! Zaterdag 21 september zullen we samen met de lokale afdeling van DWARS een rondje doen om afval op te ruimen rond de Leidse grachten.

Meer weten »

Protestborden maken

25 september om 19:00 - 21:00
Partijkantoor Den Haag, Stationsweg 10b
Den Haag, Nederland
+ Google Maps

Om goed voor de dag te komen op de klimaatstaking zullen we zelf protestborden gaan knutselen. Stop al je creativiteit in een pakkende slogan en opvallend bord! Ben je niet van plan om vrijdag mee te doen aan de klimaatstaking maar vind je het wel leuk mee te helpen? Extra borden zijn altijd welkom en kunnen we doneren aan de PvdA, die ook meeloopt tijdens de klimaatstaking.

Meer weten »

Klimaatstaking

27 september om 13:00 - 16:00
Den Haag Centraal Station, Kon. Julianaplein 95 + Google Maps

Vrijdag 27 september vindt er een groot protest tegen klimaatverandering plaats. Ook wij zijn van de partij. We lopen met andere demonstranten een rondje van 2 kilometer door het centrum van Den Haag om op te roepen voor meer actie om klimaatverandering tegen te gaan. Lees er hier meer over.

Meer weten »

oktober 2019

Motieschrijfavond

3 oktober om 19:00 - 21:00
Partijkantoor Den Haag, Stationsweg 10b
Den Haag, Nederland
+ Google Maps

Op 23 en 24 november vindt het najaarscongres plaats in Zwolle. Daar zullen ook moties besproken en in stemming gebracht worden. Wil jij graag dat het congres een bepaalde motie aanneemt? Of ben je benieuwd hoe zo'n congres eraan toe gaat? Op 10 oktober bereiden we samen moties voor en kun je alles horen over wat het congres is en wat je er doet.

Meer weten »

Debatavond

16 oktober om 19:00 - 21:00
Stadhuisplein 1, Leiden, Stadhuisplein 1
Leiden, Zuid-Holland 2311 EJ Nederland
+ Google Maps

Politiek betekent ook: met elkaar in debat gaan en verbaal de degens kruisen. Maar hoe doe je dat? Op 16 oktober zal Leids PvdA-raadslid Martijn Otten ons uitleggen hoe je effectief debatteert. Uiteraard gaan we dit ook vooral veel doen aan de hand van interessante stellingen. Deze activiteit is in aanloop naar een debatavond met andere politieke jongerenorganisaties. Die zal 13 november plaatsvinden.

Meer weten »

november 2019

Boekenclub: The Future of Freedom door Fareed Zakaria

5 november om 20:30 - 22:00
Café de Keyzer (Kaiserstraat 2-4, Leiden)

Het volgende boek dat zal worden besproken door de boekenclub is "The Future of Freedom", geschreven door de Amerikaanse politicoloog Fareed Zakaria. In dit boek staat de staatsinrichting democratie centraal, om precies te zijn de liberale democratie. Zakaria betoogt dat om maximale vrijheid mogelijk te maken niet alleen inspraak van het volk (democratie) belangrijk is, maar ook rechten en wetten om het individu te beschermen (liberale waarden en instituties). Het boek is toegankelijk geschreven en, hoewel uitgebracht in 2003, nog…

Meer weten »

Links lullen

13 november om 19:00 - 21:30
Delft

Op 13 november vindt weer een nieuwe editie van "Links lullen" plaats, een debatavond over uiteenlopende onderwerpen met andere politieke jongerenorganisatie's.

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen
Jonge Socialisten in de PvdA