Afgestudeerden uitgebuit!

Jonge Socialisten bezorgd over Den Haag

WEP 1

Tijdens de uitzending van KRO De Monitor van 4 januari ’16 kwam een voor de Jonge Socialisten Den Haag – Leiden zorgwekkend signaal aan het licht. Afgestudeerden worden veelvuldig uitgebuit door organisaties. Zij nemen de afgestudeerden aan op stage- en werkervaringsplekken tegen een lage of geen vergoeding. Sommigen zitten al twee jaar op zo’n functie. Dit hoort niet en is voor niemand, behalve de werkgever, goed. De JS Den Haag – Leiden is bezorgd, en roept het Haagse college op tot actie.

Via het meldpunt stagemisbruik van FNV Jong hebben inmiddels 200 jongeren melding gemaakt. Wij willen van het Haagse college weten of de Gemeente Den Haag ook werkervaringsplekken heeft, en of deze plekken correct en met een leerdoel worden ingevuld. Uit de uitzending van De Monitor blijkt dat veel WEP-ers  geen melding durven te maken uit angst voor represailles op de werkvloer.

De JS Den Haag – Leiden roept jongeren op melding van het uitbuiten te maken via werkervaringsplekken en stageplaatsen bij FNV Jong en de arbeidsinspectie. Van het college willen wij ook weten of de gemeente samenwerkt met organisaties die jongeren op deze manier uitbuiten. Zo ja, dan zien wij graag dat de gemeente actie onderneemt tegen deze partners.

Categorieën: Uncategorized

Jonge Socialisten in de PvdA