Het nieuwe bestuur stelt zich voor

JS Den Haag-Leiden 2021-2022

DSCN4215

Tijdens de ALV van 25 juni is een nieuw bestuur gekozen! Het nieuwe bestuur is super enthousiast en stelt zich graag aan jullie voor!

Abdelkader Karbache - Voorzitter

Ik ben Abdelkader Karbache, 21 jaar oud, geboren en getogen Hagenees, en doe mijn master Mechanical Engineering aan de TU Delft. Ik heb de grote eer om voor de tweede jaar op rij de voorzitter te mogen zijn van onze prachtige afdeling. Samen met iedereen in de afdeling hoop ik een leuk jaar neer te zetten, veel leerzame en gezellige activiteiten op te zetten, actie te voeren om onze idealen te verwezelijken en een geweldige campagne neer te zetten. Ik vind het belangrijk dat iedereen in onze vereniging een leuke tijd heeft, zich hier thuis voelt en de kans krijgt zich te ontwikkelen. Ik krijg er enorm veel energie van om te zien hoe goed mensen het hier met elkaar kunnen vinden en een plek hebben gevonden om het over hun politieke meningen te hebben en nieuwe dingen te leren. Genoeg energie om me nog eens een jaar vollop in te zetten voor de JS. Mocht je zelf een actie willen opzetten of heb je behoefte om met de afdeling op een bepaalde thema te focussen, schroom dan niet om contact met ons op te zoeken. Het wordt een goed jaar, tot gauw!

Annemeike Peters - Secretaris

Ik ben Annemeike Peters, ik zit in mijn master Public Management and Leadership aan de Universiteit Leiden. Ik ben ongeveer twee jaar geleden lid geworden van de JS en besloot begin dit jaar om actief te willen worden binnen onze organisatie. Een bestuursfunctie kwam dus perfect uit.
Ik vind het belangrijk dat een ieder zich op zijn plek en prettig voelt binnen onze organisatie. Daarnaast wil ik me actief inzetten voor meer structuur binnen de JS. Het moet voor iedereen duidelijk zijn wat ze voor mogelijkheden hebben als ze actief willen worden, wie ze kunnen contacten en wanneer activiteiten plaatsvinden. Hier wil ik me als secretaris extra voor inzetten dit jaar.

Tim Nellen - Penningmeester

Ik ben Tim Nellen, derdejaars student International Studies aan Universiteit Leiden. Twee jaar geleden ging ik naar mijn eerste JS Den Haag-Leiden activiteit en leerde wat je nodig hebt als je bij de JS wilt. Een drankje en een mening of de wens om er een te vormen. Die laagdrempeligheid wil ik graag ook dit afdelingsbestuur blijven voortzetten. Het doel is om elkaar te inspireren en meningen en visies te delen. Vanuit die betrokkenheid groeien hopelijk prachtige initiatieven zoals moties, werkgroepen of acties. Daarom zet ik me dit jaar opnieuw in om de laagdrempelige en sociale kant van onze afdeling te versterken!

Alisa-Jo Janson - Bestuurslid Politiek

Mijn naam is Alisa-Jo Janson, achttien jaar oud en student Life, Science and Technology aan de TU Delft en Universiteit Leiden. Aankomend jaar mag ik jullie algemeen bestuurslid politiek zijn en daar heb ik onwijs veel zin in. Ik ben ten eerste bij de JS terechtgekomen, omdat ik een start wil maken om onze toekomst te verbeteren. Bij klimaatmarsen en #NietMijnSchuld acties loop ik gepassioneerd mee, en nu, nu wil ik ze gaan organiseren. Dit jaar wil ik mij daarom graag vol enthousiasme gaan inzetten voor een goede én toegankelijke zorg, gelijke kansen in het onderwijs, de toegankelijkheid van cultuur voor kinderen verbeteren en vechten voor een schoner milieu. Ik identificeer mezelf als feminist en wil daarom ook graag aan de slag gaan om menstruatie producten voor elke vrouw toegankelijk te maken, eveneens geldt dit voor anticonceptie producten. Als je dit aanpakt, werk je ook in Nederland aan de financiële gelijkheid  tussen mannen en vrouwen. Verder wil ik komend jaar veel opiniestukken schrijven en ontzettend veel leren. Ik ben altijd makkelijk te bereiken, dus doe dat vooral om leuke ideeën te delen, dan gaan we er hopelijk samen mee aan de slag om acties op te zetten en veranderingen mogelijk te maken.

Tilman Müller-Kirsch - Bestuurslid Campagne

Mijn naam is Tilman Müller-Kirsch (21 jaar oud). Ik ben van oorsprong Duits, maar ben opgegroeid in Den Haag waar ik tevens ook bestuurskunde studeer. De JS is voor mij een plek waar ik ononderbroken politieke gesprekken kan voeren. Iets wat ik als sociaal democraat in hart en nier met veel vrienden uit mijn omgeving niet kan doen. Als algemeen bestuurslid wil ik gezellige bijeenkomsten om lekker te kletsen en te bieren daarom ook veel de ruimte geven. Ook ben ik het komende jaar het centrale aanspreekpunt voor de gemeente raad campagne, die ik hopelijk met plezier en vele energieke leden ga vormgeven. We kunnen én verdienen namelijk echt veel beter dan negen zetels! Ik hoop met leuke werkgroepen, acties en campagnes veel van jullie te zien het komende jaar, dus tot snel!

Ytim Engelaar - Bestuurslid Promotie & Communicatie

Mijn naam is Ytim Engelaar en ik ben een 17-jarige middelbare scholier. In het Westland ben ik opgegroeid, maar woon nu in Den Haag. Binnen ons bestuur ga ik sinds kort over de promotie en communicatie. Ik noem mezelf ook de JS DHL-influencer.
Ik heb mij het laatste jaar ingezet tegen seksuele intimidatie en slut-shaming. Dit deed ik door middel van het schrijven van Nederlandstalige liedjes en openlijk over mijn ervaringen te praten met anderen. Zelf heb ik, zoals vele andere vrouwen, te vaak last gehad van ongepaste seksuele opmerkingen en handelingen. Mijn hoop is samen met de JS Den Haag-Leiden meer mensen over seksuele intimidatie te informeren en daarmee dit deels te voorkomen.
Omdat ik zelf een middelbare scholier ben, hoop ik meer van mijn leeftijdsgenoten te werven voor de JS. Momenteel zijn onze activiteiten niet zo toegankelijk voor middelbare scholieren, door de tijden en dagen waarop deze plaatsvinden. Mijn doel is daarom ook, om op meer verschillende dagen en eerdere tijdstippen extra activiteiten te organiseren.
Heb jij nu ook zelf plannen, die je via de JS waar wil maken? Neem dan alsjeblieft contact met mij op, want ik wil jou daar dolgraag mee helpen!

Daan de Jong - Vicevoorzitter & Bestuurslid Leden

Beeld: https://denhaag-leiden.js.nl/nieuws/author/

Mijn naam is Daan de Jong, ik ben twintig jaar en student Wiskunde, Informatica en Economie in Leiden en Rotterdam. Daarnaast ben ik dit jaar als bestuurslid verantwoordelijk voor ledenwerving en -activering bij onze afdeling. De grootste uitdaging voor de politiek op dit moment en voor linkse partijen in het bijzonder is om weer verbinding te zoeken met alle mensen in de samenleving en om weer oog te krijgen voor problemen van alle klassen. Bij de JS wil ik mijn steentje hieraan bijdragen door jongeren in alle lagen van de samenleving te enthousiasmeren voor (linkse) politiek.

Voor onze contactgegevens zie: https://denhaag-leiden.js.nl/over-ons/bestuur/

Volg ons ook op social media!

Facebookhttps://www.facebook.com/JSDenHaagLeiden

Twitterhttps://twitter.com/jsdenhaagleiden

Instagramhttps://www.instagram.com/jsdenhaagleiden/

Tags: ,

Categorieën: Algemeen

Jonge Socialisten in de PvdA