Motieschrijfavond – 27 september 2017

22007878_1887472774602061_489381638366841238_n

Moties indienen voor het JS-congres kan wel eens intimiderend zijn als je het nooit eerder hebt gedaan. Om onze leden meer kennis te laten maken met de wonderlijke wereld van moties hebben we woensdag 27 september onder genot van pizza en een drankje een motieschrijfavond georganiseerd. Een lid van de Leidse gemeenteraad en JS-congresveteraan Martijn Otten legde ons uit hoe het schrijven van moties allemaal in elkaar stak, waarna een levendige discussie ontvlamde over tal van onderwerpen. Onderwerpen die men aan het hart gingen werden geuit: veiligheid op straat, wonen voor iedereen, flexwerk, de sleepwet, genderissues en schuldenproblematiek.

Na een rondje met alle onderwerpen en discussies werden deze enigszins samengevoegd en over een paar hoofdonderwerpen gekozen op dieper uit te lichten. Over wonen en werk werd intensief gedetailleerd gediscussieerd, geselecteerd en geschreven. Onze afdeling heeft als resultaat ook de meeste moties van alle afdelingen ingediend op het aankomend congres.

Moties zijn erg belangrijk voor de politieke besluitvorming van onze vereniging en worden daarom zorgvuldig opgebouwd. Er wordt begonnen met constaterende dat, een opsomming van al je waarnemingen over een probleem, waarna overwegende dat: waarom je op ideologische grond deze verandering zo belangrijk acht weerklinkt. Als slot noem je je besluit: een opsomming van jouw voorstellen voor een oplossing. Op het landelijk congres wordt op alle moties gestemd, en degenen die aangenomen worden helpen ons om die gezamenlijke strijd voeren voor onze idealen, om actie te voeren en druk uit te oefenen op beleidsmakers met concrete ideeën.

Categorieën: Uncategorized

Jonge Socialisten in de PvdA