Het nieuwe bestuur

JS Den Haag-Leiden 2020-2021

IMG_5835 kopiëren

Tijdens de ALV van 25 juni is een nieuw bestuur gekozen! Het nieuwe bestuur is super enthousiast en stelt zich graag aan jullie voor!

Abdelkader Karbache - Voorzitter

Mijn naam is Abdelkader, ik ben 19 jaar oud, woon al mijn hele leven in Den Haag en ben derdejaars student Werktuigbouwkunde aan de TU Delft. Voor dat ik lid werd van de JS, zette ik me al in voor het verbeteren van onze maatschappij, op een kleinschalig en lokaal niveau. Dit heeft mij uiteindelijk na mijn middelbare school aangezet om betrokken te raken bij de politiek. Mijn wens is om dit jaar als voorzitter, samen met mijn bestuur en samen met mijn afdeling, een verschil te maken in onze regio. Laten we er samen een fantastisch campagnejaar van maken! Ik ben altijd bereikbaar voor vragen en leuke ideeën!

Morvarid Hamidy - Secretaris

Mijn naam is Morvarid Hamidy. Ik ben een 24-jarige studente Bestuurskunde en Overheidsmanagement aan de Haagse Hogeschool. Ik ben ongeveer vijf jaar geleden vanuit Afghanistan naar Nederland gevlucht. Mijn belangrijkste drijfveren om actief te zijn voor de Jonge Socialisten zijn het streven jaar gelijke kansen voor iedereen en de diversiteit van de PJO. Voor mij is dit een teken voor de progressiviteit van de partij die bij mijn idealen past. Als secretaris van de Jonge Socialisten Den Haag/Leiden streef ik er naar om mensen te verbinden en te laten zien dat de samenleving niet alleen uit individuen bestaat, maar dat we ook samen moeten werken. Collectief kunnen we meer bereiken dan alleen. Hoewel dit lastig zijn we verplicht om er met elkaar voor te zorgen dat iedereen daadwerkelijk zijn recht op basisvoorzieningen kan benutten. Goede zorg, onderwijs, een solide sociaal vangnet en geen discriminatie zijn hier onderdeel van. Daar sta ik voor!

Tim Nellen - Penningmeester

Hé lieve leden, Als jullie verse penningmeester zal ik me even voorstellen. Ik ben Tim Nellen, 20 jaar en student International studies aan Leiden universiteit in Den Haag. Zelf ben ik geïnteresseerd in hoe we de economie een socialer en eerlijker gezicht kunnen geven. Verder ben ik groot fan van activiteiten als ons boekenclubje en de borrels waar je je proefballonnetjes en koetjes en kalfjes de ruimte in kunt slingeren en kunt discussiëren. Ik hoop jullie binnenkort weer te zien bij een van onze activiteiten!

Murielle Posthuma - Bestuurslid Promotie & Communicatie

Ik ben Murielle, ik ben 21 jaar oud en ik ga over de promotie en communicatie van de JS Den Haag – Leiden. Ik vind het van enorm belang dat de politiek laagdrempelig is en dat ook binnen onze afdeling iedereen gelijke kansen heeft om hun mening te uiten. Door een brede groep jongeren te bereiken wil ik helpen de lijn voort te zetten waarin voor iedereen lidmaatschap van onze afdeling toegankelijk is en we een grote diversiteit aan stemmen vertolken. Ik kijk uit naar wat geheid een druk en belangrijk jaar gaat worden!

Mahmoud al-Naser - Bestuurslid Politiek & Campagne

Mijn naam is Mahmoud. Ik ben 24 jaar oud. Ik woon op het moment dat ik dit schrijf 3 jaar en 3 dagen in Nederland. Ik ben half Syrisch, half Irakees. Ik ben vanuit Syrië naar Nederland gevlucht en ben nu zoals dat heet een statushouder. Ik wil binnenkort beginnen aan de studie bestuurskunde en het is mijn ambitie om ooit minister van onderwijs of minister van sociale zaken en werkgelegenheid te worden. Mijn interesse in de politiek is gewekt door mijn persoonlijke vluchtverhaal. Ik ben van Irak naar Syrië gevlucht vanwege de oorlog daar. Vervolgens moest ik weer van Syrië naar Nederland vluchten vanwege een andere oorlog. Oorlog is nooit de oplossing. Je moet altijd zoeken naar een politieke oplossing! Ik geloof in solidariteit, in vrijheid en bovenal in het creëren van gelijke kansen voor iedereen. In de JS ben ik algemeen bestuurslid. Ik ga me met name bezighouden met de verkiezingscampagne en politieke activiteiten. Mijn doel is verder om enerzijds statushouders meer te betrekken bij de politiek en anderzijds de politiek meer te betrekken bij de situatie van vluchtelingen en statushouders in Nederland. Op de langere termijn wil ik, als inwoner van de internationale stad van Vrede en Recht, een bijdrage leveren aan wereldvrede. Dat is een ambitieuze missie maar ik ben ervan overtuigd dat het kan als we er maar in durven te geloven en daar ook hard voor werken.

Justine Wildöer - Bestuurslid Leden

Na een jaar voorzitter te zijn geweest van deze fantastische afdeling, besloot ik door te gaan als algemeen bestuurslid. In het afgelopen jaar, met m’n oude bestuur, hebben we er hard aan gewerkt om de afdeling weer gezellig en hecht te maken. Dit deden we door een combinatie van inhoudelijke, gezellige, sportieve en politieke activiteiten. Wat ik vooral erg leuk vond hieraan, was het persoonlijk bellen van de nieuwe leden en hen uitnodigen tot actief lidmaatschap. Dit werkte goed en is de reden dat ik mijn nieuwe bestuurscollega’s heb gevraagd of ik dit specifieke stuk mocht doorzetten. Daarom zal ik me de komende maanden inzetten als bestuurslid Leden! We hebben namelijk de mooiste PJO van het land (en daarbinnen de leukste afdeling) en ik ben er trots op als mensen zich aansluiten bij onze beweging! Samen staan we als JS voor solidariteit en linkse recalcitrantie. Thema’s die ik in het bijzonder essentieel vind, zijn toegang tot onderwijs, de woningmarkt, het stoppen van de vrije marktwerking in de publieke sector en vrouwenrechten. Bij de laatste zal ik me in eigen tijd dan ook actief gaan bezighouden met de nieuwe verkrachtingswet van minister Grapperhaus. Het is tijd dat wetten over seksualiteit en seksueel misbruik geschreven worden door méér dan alleen witte mannen van conservatieve partijen!

Voor onze contactgegevens zie: https://denhaag-leiden.js.nl/over-ons/bestuur/

Volg ons ook op social media!

Facebookhttps://www.facebook.com/JSDenHaagLeiden

Twitterhttps://twitter.com/jsdenhaagleiden

Instagramhttps://www.instagram.com/jsdenhaagleiden/

Tags: ,

Categorieën: Algemeen

Jonge Socialisten in de PvdA