Jonge Socialisten blij met ontwikkelingen jongerenwoningen Zoetermeer

Zoetermeer – Naar aanleiding van het collegevoorstel over de haalbaarheidsstudie over 108 geplande jongerenwoningen in Zoetermeer wil de Jonge Socialisten Den Haag – Leiden (JS) haar genoegen uiten over de voortgang die PvdA-wethouder Taco Kuiper boekt voor jongeren. De ambitie die de wethouder Wonen toont om jongeren in de stad te faciliteren spreekt de JS enorm aan en vindt de jongerenorganisatie erg bemoedigend.

Kleine portefeuille

Het collegevoorstel ligt vanavond in de commissievergadering Stad ter beeld- en oordeelsvorming voor de Zoetermeerse raad. De JS is tevreden over de verhoging van het woonaanbod voor jongeren. De wethouder toont zijn sociale kant door te investeren in sociale woningbouw voor jongeren. Zo kunnen jongeren met een kleine portefeuille ook op mooie locaties in Zoetermeer wonen.

“Zoetermeer zet zich in voor het behoud van de jongeren in Zoetermeer, en voor het aantrekken van jongeren naar de stad. Dit streven wordt kracht bijgezet door de ambitie van wethouder Kuiper, en de jarenlange inzet van onder andere de PvdA voor de bouw van jongerenwoningen. ” aldus Thijs Kievit, voorzitter van de Jonge Socialisten Den Haag – Leiden. Over de afgelopen jaren hebben zowel Kuiper, als voormalig wethouder Edo Haan (PvdA) verschillende jongerenwoningen gerealiseerd in de stad.

Het predikaat ICT-stad en de toenemende komst van afdelingen van de Haagse Hogeschool heeft jongeren uit het hele land naar de Zoetermeer getrokken. De lokale PvdA heeft deze trend jarenlang in de gaten gehouden en zich in de raad hard gemaakt voor het huisvesten van jongeren. De JS is erg blij met deze inzet, en hoopt dat de stad de jongeren in de toekomst blijft faciliteren zodat de jongeren een positieve bijdrage leveren aan de stad. De JS roept de gemeenteraad daarom ook op in te stemmen met het de resultaten van het haalbaarheidsonderzoek en de plannen voor de jongerenwoningen.

Categorieën: Uncategorized

Jonge Socialisten in de PvdA