Jonge Socialisten vragen meer aandacht voor Leidse jongeren

Maandag 6 december waren vicevoorzitter Daan de Jong en JS’r en Pvda-kandidaat Esmee van Meer te horen op sleutelstad over onze wensen voor Leiden

Sinterklaas Actie Leiden2

Zondag presenteerden de Jonge Socialisten Den Haag-Leiden hun sinterklaaseisen door middel van een verlanglijstje aan de gemeente. Hiermee vragen zij meer aandacht voor de problemen waar jongeren in Leiden tegenaan lopen.

Aan de top van het lijstje stond als eis dat er de komende jaren fors meer (studenten)woningen gebouwd worden in de stad. ‘Hier moet oog blijven voor betaalbaar wonen, daarom pleiten we ook voor 40% sociale huur.’, aldus de vicevoorzitter Daan de Jong van de jongerenafdeling van de PvdA. De Jonge Socialisten maken zich ook zorgen over jongeren in het algemeen. Daarom stonden ze samen met raadskandidaat voor de PvdA Esmee van Meer bij het stadskantoor om hier aandacht voor te vragen.

Verder maken de Jonge Socialisten zich zorgen om de toenemende onveiligheid op straat in de gemeente Leiden. Volgens hen kan dat de stad nog veiliger: ‘De laatste tijd horen we steeds vaker in het nieuws en via andere kanalen dat mensen, in het bijzonder vrouwen, op straat of zelfs in polderpark Cronesteyn worden lastiggevallen. Dit is onacceptabel en we eisen van de gemeente concrete stappen om hier een einde aan te maken.’, zegt Van Meer.

Dit is volgens van Meer niet het enige probleem binnen de gemeente. ‘We zien bijvoorbeeld dat het voor MBO’ers erg lastig kan zijn om een stageplek te vinden. De gemeente heeft de afgelopen periode al een begin gemaakt met het creëren, maar voor het tekort van stageplaatsen helemaal is opgelost moet er nog een hoop werk verzet worden.’.

Vind hier de radio-uitzending terug: https://sleutelstad.nl/2021/12/07/jonge-socialisten-40-procent-leidse-woningen-moet-sociale-huur-zijn/

Categorieën: Duurzaamheid, Gemeenteraadsverkiezingen, Lokale politiek, Onderwijs, Veiligheid, Wonen, Zorg

Jonge Socialisten in de PvdA