Masterclass ideologie – 11 oktober 2017

21768401_1889201781095827_4780843175096498146_n

Op 11 oktober organiseerden wij onze eerste Masterclass Ideologie over het socialisme en de sociaaldemocratie. Met bijna twintig mensen aanwezig (waaronder niet één, niet twee, maar wel drie nieuwe leden) was het allemaal erg gezellig.  De masterclass was duidelijk ook interessant voor mensen buiten de JS, want er waren ook nog eens twee leden van de JOVD (VVD) langsgekomen.
De gastspreker voor de avond was Rik-Jan Brinkman, politicoloog, docent bij de Haagse Hogeschool, en (zoals bleek)ook oud-JS-lid.

Zoals gebruikelijk begon de activiteit om JS-tijd, namelijk een kwartiertje later dan gepland. Maar nadat iedereen een drankje en een plekje had gevonden konden we beginnen. Rik-Jan gaf een scherpe, kritische, en ook grappige lezing over de geschiedenis van het socialisme, de sociaal democratie, en de  plaats van de PvdA in dat alles.
Na de lezing was het tijd voor discussie en vragen. De usual suspects kwamen zoals altijd met veel vragen en meningen, maar ook de nieuwe leden en de liberale “infiltranten” deden gezellig mee. Is de PvdA nog wel sociaaldemocratisch? Wat wordt de volgende volkspartij? Waarom hebben mensen nou zo’n hekel aan Tony Blair? Allemaal onderwerpen die uitgebreid zijn besproken.

We zouden de JS niet zijn als wij niet bezig waren gegaan met actie. Dus kort na de discussie gingen we aan het werk om acties te verzinnen voor de gemeenteraadsverkiezingen. En erna werd natuurlijk zoals gewoonlijk gezellig geborreld, waarbij ook leden van ROOD (SP) aansloten!

Houd onze website en facebook-pagina in de gaten voor de volgende Masterclass Ideologie!

Categorieën: Algemeen

Jonge Socialisten in de PvdA