MENTOREN GEZOCHT VOOR STATUSHOUDERS IN LEIDEN

JA-Logo-VIERKANT_400x400

Project JA Statushouders (JAS) van de gemeente Leiden zoekt mentoren die komend half jaar statushouders uit de Leidse Regio willen begeleiden. Een mentor vervult de rol van extra buur, stimuleert het spreken van Nederlands, maakt een statushouders wegwijs inde stad en ondersteunt de statushouder bij het opbouwen van een netwerk. 

Mentoren en statushouders spreken gedurende een half jaar 2 à 3 uur per week af. In die tijd ondernemen ze diverse activiteiten: van schaatsen tot musea bezoeken, van samen koken tot meubels in elkaar zetten. Tijdens gesprekken ontstaat een uitwisseling van culturen. “Als we over Nederland praten vertelt Kebrom vaak hoe dat in Eritrea is, zo leer ik veel over zijn cultuur,” zegt Elise, een mentor.  Omgekeerd zijn statushouders, waaronder Kebrom, ook positief over mentoren: “Elise is een aardige vrouw, zij leert mij Nederlands en wil mij altijd helpen.” Zo levert het mentorschap voor beide partijen wat op. 

Om mentoren te informeren en te inspireren worden regelmatig themabijeenkomsten georganiseerd. Deze gaan bijvoorbeeld over culturele verschillen en inburgering.  Daarnaast is er aandacht voor een goede match tussen mentoren en statushouders, gebaseerd op kennis, ervaring, achtergrond en wensen van de mentor.

 

Wilt u meer weten over dit project of wilt u zich aanmelden als mentor? Neem dan contact op met Tim van Dijk: t.van.dijk@leiden.nl / 071 516 46 37 om de mogelijkheden te bespreken.

 

Voor meer informatie zie: www.jongerenopdearbeidsmarkt.nl

Categorieën: Integratie, Werken

Jonge Socialisten in de PvdA