Oproep: Project JA Statushouders (JAS) op zoek naar nieuwe mentoren

Mentoren gezocht!

JA-Logo-VIERKANT_400x400

Project JA Statushouders (JAS) van de gemeente Leiden is doorlopend op zoek naar nieuwe mentoren (18+). Deze vrijwilligers worden gekoppeld aan een statushouder die nieuw in de regio is. Vooral veel jongvolwassen statushouders wachten nog op een mentor.

Als mentor begeleid je een statushouder laagdrempelig. Dit bestaat vooral uit sociaal contact: elkaars cultuur leren kennen, samen leuke dingen ondernemen en het spreken van Nederlands stimuleren. Het mentorproject verwelkomt nieuwkomers in de stad, maar helpt ook de integratie te versoepelen. De ontmoetingen zijn eens per week, gemiddeld twee uur per keer. Het tijdstip en de locatie voor de afspraak spreek je zelf af met de statushouder. Je hoeft dus zelf niet in Leiden te wonen, zolang je bereid bent eens per week naar Leiden te komen voor de afspraak. Daarnaast organiseert JAS circa elke zes weken een themabijeenkomst, waarbij je je door middel van een lezing of training verdiept in een van de gerelateerde onderwerpen en met andere mentoren samenkomt voor intervisie.

Ben je geïnteresseerd in het mentorschap en wil je je aanmelden, of heb je nog vragen? Neemt u dan contact op met Tim van Dijk: t.van.dijk@leiden.nl (071 516 4637).

Voor meer informatie over Project JAS, zie: www.jongerenopdearbeidsmarkt.nl.

Categorieën: Algemeen, Integratie

Jonge Socialisten in de PvdA