Schaduwkabinet

Het schaduwkabinet is een werkgroep die op een regelmatige basis bij een komt. Het idee is om actief bij te houden wat er in de tweede kamer gebeurt. Dus wat voor wetsvoorstellen er in behandeling zijn of wat voor belangrijke politieke gebeurtenissen er zijn geweest. Als we een leuk thema/wetsvoorstel voorbij hebben zien komen die we interessant vinden gaan we met z’n allen bedenken wat wij anders hadden gedaan aan die beslissing. Die ideeën werken we vervolgens uit in de vorm van moties of adviezen. 

Om makkelijker bij te kunnen houden wat er in Den Haag allemaal gebeurt, gaan we verdelen wie welke ministers extra in de gaten houdt. Zo heeft ons schaduwkabinet als het ware zijn eigen ministers die verantwoordelijk zijn voor de informatievoorziening van bepaalde ministeries.

Nadat we een motie of een advies hebben geschreven dat afwijkt van het plannetje wat de oude rechtse zakken uit de tweede kamer hebben geschreven, lijkt het me leuk om met onze plannen ook echt iets te gaan doen gezien ze uit de actualiteit komen. De moties kunnen wij indienen bij ons op het congres (met de handtekeningen van iedereen die er aan mee heeft geschreven). Maar we kunnen ook echt gaan proberen om onze adviezen en moties de tweede kamer op te duwen. The sky is the limit.

Lijkt dit jou wat? Neem dan contact op met Tilman Müller-Kirsch, campagne@jsdenhaagleiden.nl

Jonge Socialisten in de PvdA